Keltisch zeezout is wat anders dan zeezout dat je in de supermarkt koopt. Het is zelfs wat anders dan Himalaya zout of oerzout dat ook wel in de reformwinkel of natuurwinkel verkocht wordt. Er zijn maar weinig plaatsen waar je het echte Keltische zeezout kunt kopen.

Keltisch zeezout is perfect voor een goede werking van de lichaamscellen. Je cellen moeten de stoffen krijgen die ze nodig hebben om te regeneren, om goed te kunnen functioneren en om de noodzakelijke reparaties aan cellen en organen te kunnen uitvoeren.

Wist je dat Keltisch zeezout, wanneer het opgelost word in water, bijna dezelfde samenstelling heeft als het menselijk bloed? Wanneer je 1 tot 2 x per dag een glas water met daarin een theelepel Sole drinkt dan word dit onmiddellijk in de bloedbaan opgenomen en vind het zijn weg naar de cellen. Het zal de elektromagnetische en de lichtcommunicatie tussen je cellen vergroten en efficiënter maken zodat de cellen beter met elkaar kunnen communiceren.

Zeezout uit de winkel of supermarkt, keukenzout en pekel komt allemaal van dezelfde bron en is allemaal bewerkt. Maar Keltisch zeezout is écht zeezout. Onbewerkt, ongeraffineerd en ongewassen. Het word volgens een 2000 jaar oud recept, nog afkomstig van de Kelten, met de hand geschept en in een zak gedaan met 7 tot 10% water daarbij. En dat is juist zo belangrijk, want als je het gaat wassen raak je een mineraal kwijt. Namelijk, magnesium en dit is erg belangrijk voor je gestel.

Het is een levensnoodzakelijk mineraal, maar vooral voor het hart en voor je bloed. Het is een fabeltje dat Keltisch zeezout je bloeddruk zou verhogen! Integendeel! Het is ook goed voor je cellen, je cellen vinden het helemaal geweldig, want het komt via een vochtige substantie, water in dit geval, je bloed binnen en vind daardoor rechtstreeks de weg naar je cellen zonder dat daar enige vertering aan te pas komt. Dus het effect is vrijwel onmiddellijk! Ons lichaam neemt Keltisch zeezout namelijk het beste op in een oplossing van het zout (1/3 deel) met water (tweederde deel). De spijsvertering wordt dan overgeslagen en de oplossing kan direct worden opgenomen in het bloed dat overigens voor 98% dezelfde samenstelling heeft als zeewater.