Zoals de naam al aangeeft is runderbotten bouillon gemaakt van de knieën, een mergpijp en een schenkel van de koe. Deze koe heeft jarenlang trouwe dienst gedaan bij boerderij de Groene Oorsprong in Uitgeest. De koe is niet preventief geïnjecteerd met antibiotica en heeft zo lang en zo vaak mogelijk buiten op het weiland doorgebracht. Deze koe heeft naast gras ook koolstof en mais te eten gekregen. Koolstof voor een sterk geraamte en mais voor vitamines. De mais is zéker niet GMO en is door de boer op zijn eigen land verbouwd. Verder wordt de bouillon gemaakt van gevitaliseerd en gefilterd water, aangevuld met biologische wortel, ui, knoflook en wordt laurierblad en keltisch zeezout toegevoegd.

“Na een aantal maanden de bouillon te drinken merken wij dat de knie- en polsgewrichten verbeterd zijn”

De soep wordt 48 uur in een pan getrokken om zo veel mogelijk mineralen uit de botten te “trekken”. De kniestukken zijn verder rijk aan kraakbeen, wat na deze traditionele bereiding van de botten los is gekomen en in gelatine is omgezet. Ook zijn er aminozuren in de bouillon terecht gekomen door deze bereiding.

Mineralen als calcium, magnesium, fosfor en silicium zitten in deze bouillon en zijn goed om onze botten te versterken. De gelatine is zeer gunstig voor onze gewrichten, ons maag-darm stelsel en de huid. De animozuren helpen ook de darmen gezond te maken of te houden, om spieropbouw te ondersteunen, om de weerstand te verhogen, om de huid sterk en elastisch te houden, enzovoort.

Om een goed resultaat te behalen bij gewrichts- en darmklachten, wordt een kuur van 3 bekers per dag gedurende 10 dagen aangeraden, om daarna over te gaan op 1 beker per dag. Na een aantal weken kan er afname van klachten zijn. Let wel: de klachten kwamen ook niet van de ene op de andere dag, dus zijn deze ook niet zomaar weer verdwenen, dat heeft gewoon tijd nodig.

De bouillon is ingevroren verpakt in bekers van 250 milliliter en 1 liter; aan de kraam is het ook warm verkrijgbaar in bekers van 250 milliliter. Bij voldoende bestelling kan het thuisbezorgd worden in Noord-Holland.

“Aan mijn dochter kan ik geen soep kwijt, maar déze bouillon gaat er met groot plezier in!”