Verzadigd vet afkomstig van gras gevoerde anti-bioticavrije biologische koeien van Boerderij De Groene Oerbron uit UItgeest.  Het is rijk aan vitamine A, D, E en K2 en kan tegen hoge temperaturen zonder te verbranden, dus is het uitstekend geschikt voor het bakken van vlees of om mee te frituren. Het verbranden (zwart worden) van bijvoorbeeld Croma en roomboter veroorzaakt acrylamide, wat een kankerverwekkende stof is.

In Frankrijk wordt het vaakst dierlijk verzadigd vet, zoals ganzen- en eendenvet, gegeten en is het gezondste volk van Europa. Hoe meer verzadigd vet men eet, hoe gezonder men wordt! Denk daarbij ook aan Eskimo’s die hele walvissen tot zich nemen maar geen hart- en vaatziektes kennen. Natuurvolken die bezocht werden door Weston Price aten verzadigde vetten en waren kerngezond! Ook met dit vet geldt hetzelfde verhaal van “Eet vet, wordt slank” 9789079872817.pdf (succesboeken.nl) zoals bij de kokosolie.